Verlies

Anders verbinden

Ingrijpende gebeurtenis

Verlies is er in vele vormen en op vele gebieden. En raakt ons in ons diepste wezen. Door het overlijden van een dierbaar persoon, het kwijtraken van een baan of andere ingrijpende gebeurtenissen die lijden tot verlies, staat ons leven op z’n kop. Iets of iemand verliezen is onlosmakelijk verbonden met ons leven. We kunnen er niet om heen en we kunnen er mee leren omgaan wanneer er voldoende tijd, aandacht en liefde aan wordt geschonken. Rouw is immers een uiting van liefde. Een andere verbinding maken met dat wat we verloren zijn kan helpend zijn.

Op verhaal komen

Je kunt bij mij op verschillende manieren op verhaal komen. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling door het park. Tijdens ons gesprek kan er een verhaal ontstaan waarbij momenten van stilte een zinvolle aanvulling kunnen zijn. Stilte ervaren kan ervoor zorgen dat je dichterbij jouw gevoelens komt. Met mindfulness en meditatie kan ik jou daar zorgvuldig in begeleiden. Misschien ben je er mee bekend en anders is dit een eerste kennismaking. Alleen praten kan uiteraard ook. We bedenken samen welk pad je wilt volgen.

Ik verloor in een maand tijd mijn soulmate. Mijn eerste rouw was allesomvattend. Ik heb in die tijd veel steun aan Carmen gehad. Het is zo fijn om met iemand te praten die begrijpt waar je het over hebt. Carmen is zo’n mooi en oprecht geïnteresseerd mens. Door te luisteren en vragen te stellen laat ze mij op een net even andere manier tegen dingen aankijken. Ik kan bij Carmen echt voelen wat ik zelf voel. Er hoeft geen oplossing te komen. Ik mag zelf door mijn rouw heen. Het gemis zal altijd blijven maar de rouw krijgt steeds meer ruimte. Mijn gesprekken met Carmen zijn daarin heel waardevol. Nu ik wat verder ben is het ook fijn dat ik nog steeds bij haar terecht kan als ik weer tegen dingen aanloop.

Dankjewel Carmen, for being there!

Ingrid

51 jaar, Leusden

Gratis oriëntatie gesprek

Ontdek in 30 minuten welke stappen je kunt zetten
om te krijgen wat je nodig hebt bij scheiding of verlies

Fotografie: Bonny Vrielink van Bmoments www.bmoments.nl  - Illustraties, logo, lettertypes, advies website: Majken Enequist www.majkenenequist.com  - 
Website door Webbouwen aan de keukentafel